Een updatetaak met de rechten van een ander gebruikersaccount starten

Standaard wordt de updatetaak van Kaspersky Endpoint Security gestart namens de gebruiker wiens account u hebt gebruikt om u bij het besturingssysteem aan te melden. Kaspersky Endpoint Security kan echter worden bijgewerkt vanaf een updatebron waartoe u geen toegang hebt omdat de gebruiker niet over de vereiste rechten beschikt (bijvoorbeeld vanuit een gedeelde map dat een updatepakket bevat) of omdat een updatebron waarvoor authenticatie bij de proxyserver vereist is niet geconfigureerd is. In de programma-instellingen kunt u een gebruiker opgeven die over zulke rechten beschikt en de updatetaak van Kaspersky Endpoint Security starten met dat gebruikersaccount.

Zo start u een updatetaak met een ander gebruikersaccount:

1. Ga in het hoofdvenster van het programma naar het gedeelte Updaten.
  2. U ziet nu de lijst met taken: selecteer de taak en klik op icon_settings.
  3. Klik op Database-updates met gebruikersrechten starten.
  4. Selecteer in het venster dat opent Andere gebruiker.
  5. Voer de accountgegevens in van een gebruiker met de benodigde machtigingen voor toegang tot de updatebron.
  6. Sla uw wijzigingen op.